Dünya Pi Günü Etkinliği

14 Mart 2019 günü Bartın Üniversitesi Matematik Kulübü ve Bartın Gazi Ortaokulu ortaklığıyla Dünya Pi Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında pi sayısı ile ilgili yarışmalar (pi sayısını en doğru şekilde hesaplama, pi sayısı ile ilgili akrostiş şiir yazma, resfebe ve pi sayısının virgülden sonraki basamaklarını doğru şekilde sayma) düzenlendi.

Bartın Gazi Ortaokulu Müzik Korosu da pi sayısı ile ilgili hazırladıkları şarkılarıyla etkinliğe renk kattı.

Öğrenciler, veliler ve diğer konuklar Matematik Koridorundaki standlarda yer alan matematik tarih şeritleri, matematik oyunları ve “Doğum Tarihiniz Pi Sayısında Gizli” etkinlikleriyle matematiğin eğlenceli yüzüyle tanıştılar.

Etkinliğe katılımlarıyla bizleri onurlandıran Bartın Cumhuriyet Başsavcısı ADEM AYDEMİR, Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, ortaokul müdürleri, Bartın Üniversitesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları, veliler ve öğrencilere teşekkür ederiz.

• "Matematik Eğitiminde Somut Materyal Kullanımı" semineri gerçekleştirildi.

• "Matematik Eğitiminde Yaratıcı Drama" semineri gerçekleştirildi.

• Matematik Kulübü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Genel Kurul Toplantısı ve Kulüp Başkanlığı Seçimi yapıldı

• "Origaminin Matematik Eğitiminde Kullanımı" Semineri Gerçekleştirilmiştir.

• Modern Dünyada Üniversiteli Olmak Semineri Gerçekleştirilmiştir

• Bartın Gençlik Merkezi Ziyareti

• 2021-2022 Güz Dönemi Sosyal Medya Ekibi Toplantısı

• Kahvaltı Etkinliği

• Matematik Kulübü "Dünya Matematik Günü Etkinliği"ni Gerçekleştirmiştir!

• Dünya Arkadaş Edinme Günü Etkinliği Gerçekleştirilmiştir.